Hozzávalók: 10 dkg spárga,
10 dkg kolbász, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 evőkanál olaj, 8 tojás, 1 fej
vöröshagyma, 1 dkg vaj, só, törött bors, ízlés szerint.
Az olajat felforrósítjuk,
üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymakockákat, rátesszük az apróra darabolt,
lebőrözött kolbászt, a vékony csíkokra metélt sonkát, majd a zöldborsóval és a
tisztított, kis darabokra aprított spárgával tovább pirítjuk néhány percig. Egy
tűzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a hagymás zöldséges-sonkát, majd a
tojásokat sorban úgy ütjük rá, hogy egészben maradjanak. A tálat betesszük az
előmelegített forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojások megkocsonyásodnak.