Hozzávalók 6 személyre: 2 ek
olívaolaj, 1 fej fehér hagyma összevágva, 1 kis cső piros paprika kockára
vágva, 2 szál rúdzeller összevágva, 225 g burgonya, kockára vágva és megfőzve,
400 g konzerv fehér bab leszűrve, 8 tojás, só és őrölt feketebors, leveles
saláta és olajbogyó a tálaláshoz, oregano a díszítéshez.
Egy 30 cm-es serpenyőben
felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a zellert,
és 3-5 percig pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak, de még nem pirulnak meg
Hozzáadjuk a burgonyát meg a babot és néhány perc alatt átforrósítjuk. Egy
tálkában villával felverjük a tojást, alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd
ráöntjük a serpenyőben lévő zöldségekre. Fa spatulával addig keverjük a tojást,
amíg elkezd sűrűsödni, majd alacsony hőfokon kb. 8 percig sütjük. Az omlett
legyen szilárd, de a közepén maradjon nedves. Kissé lehűtjük, majd tálra
kiborítjuk. Az omlettet széles cikkekre vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk
leveles salátával, egy kis olívaolajjal meghintve. Pompás hidegen tálalva is,
falatnyi darabokra vágva, chili-szószba vagy majonézbe mártogatva. Ehhez a
recepthez használhatunk más szeletelt idényzöldséget is.