Spanyol omlett 5.



Hozzávalók 6 személyre: 2 ek olívaolaj, 1 fej fehér hagyma összevágva, 1 kis cső piros paprika kockára vágva, 2 szál rúdzeller összevágva, 225 g burgonya, kockára vágva és megfőzve, 400 g konzerv fehér bab leszűrve, 8 tojás, só és őrölt feketebors, leveles saláta és olajbogyó a tálaláshoz, oregano a díszítéshez.
Egy 30 cm-es serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a zellert, és 3-5 percig pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak, de még nem pirulnak meg Hozzáadjuk a burgonyát meg a babot és néhány perc alatt átforrósítjuk. Egy tálkában villával felverjük a tojást, alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd ráöntjük a serpenyőben lévő zöldségekre. Fa spatulával addig keverjük a tojást, amíg elkezd sűrűsödni, majd alacsony hőfokon kb. 8 percig sütjük. Az omlett legyen szilárd, de a közepén maradjon nedves. Kissé lehűtjük, majd tálra kiborítjuk. Az omlettet széles cikkekre vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk leveles salátával, egy kis olívaolajjal meghintve. Pompás hidegen tálalva is, falatnyi darabokra vágva, chili-szószba vagy majonézbe mártogatva. Ehhez a recepthez használhatunk más szeletelt idényzöldséget is.