Spanyol omlett 4.



Hozzávalók egy jókora adaghoz: 16 db tojás, 1,5 kg burgonya, 1 kg hagyma, só,  fél liter olaj
A megpucolt és vékony karikákra vágott burgonyát a szintén karikákra vágott hagymával együtt süsse puhára forró olajban, de ne pirítsa meg. Konyhai papírtörlővel itassa le az olajat a krumpliról és a hagymáról, majd keverje hozzá a kissé felvert és megsózott tojásokat.
Néhány kanál olajat forrósítson fel egy nagy serpenyőben, és öntse bele a tojásos keveréket. Keverés nélkül, falapáttal időnként alá nyúlva süsse szilárd állagúra az omlett alját. Ezután egy másik serpenyő vagy tányér segítségével fordítsa meg, és a másik felén süsse készre a lepényt. Kb. másfél centis vastagság a megfelelő ahhoz, hogy átsüljön az egész, és a fordításkor ne törjön el. Tálalja kockákra vagy tortaszeletekre vágva, vagy nagyon apró darabokban, fogpiszkálóra tűzve.
Változatok:  A még nyers tojást ízesítheti szerecsendióval is, a kész omletthez pedig adhat sima vagy fokhagymás tejfölt.