Spanyol omlett 3.



Hozzávalók: 3 tojás, 2 nagyobb burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, só.
Ez az omlett nagyon népszerű a spanyoloknál. Tálalják reggelire, vacsorára vagy előételként is. Készíthetjük gombából, zöldpaprikából, sonkából, csirkehúsból, spárgából is. Ilyenkor csökkentsük vagy hagyjuk el a burgonyát.
A kockákra vágott burgonyát keverjük össze a kockára vágott hagymával. Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, és tegyük bele a hagymás krumplit. Sózzuk meg, és fedő alatt pároljuk 15-20 percig. Szedjük ki a krumplit az olajból, lehetőleg csepegtessük le, majd keverjük el a felvert tojásokkal. A serpenyőből öntsük ki az olajat, csak egy kevés maradjon benne, forrósítsuk fel, majd öntsük bele az omlettet. Kis lángon süssük meg, néha rázogassuk meg, hogy oda ne ragadjon. Ha az alja megsült, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük aranyszínűre. Egy lapos tányért tegyünk a serpenyőre, így borítsuk rá a tortillát. Melegen és hidegen is finom.