Hozzávalók: 3 tojás, 2 nagyobb
burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, só.
Ez az omlett nagyon népszerű a
spanyoloknál. Tálalják reggelire, vacsorára vagy előételként is. Készíthetjük
gombából, zöldpaprikából, sonkából, csirkehúsból, spárgából is. Ilyenkor
csökkentsük vagy hagyjuk el a burgonyát.
A kockákra vágott burgonyát
keverjük össze a kockára vágott hagymával. Egy teflon serpenyőben melegítsük
fel az olajat, és tegyük bele a hagymás krumplit. Sózzuk meg, és fedő alatt
pároljuk 15-20 percig. Szedjük ki a krumplit az olajból, lehetőleg csepegtessük
le, majd keverjük el a felvert tojásokkal. A serpenyőből öntsük ki az olajat,
csak egy kevés maradjon benne, forrósítsuk fel, majd öntsük bele az omlettet.
Kis lángon süssük meg, néha rázogassuk meg, hogy oda ne ragadjon. Ha az alja
megsült, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük aranyszínűre. Egy lapos
tányért tegyünk a serpenyőre, így borítsuk rá a tortillát. Melegen és hidegen
is finom.