Hozzávalók: 20 dkg rizs, fél
citrom leve, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cső zöldpaprika, 10 dkg
ementáli sajt, 1 tojás, 3 evőkanál olaj, fél csokor zöldpetrezselyem, 2 dl tej,
egy kevés só.
Forró vízben, amelyet a citrom
levével és sóval ízesítettünk, a metélttésztához hasonlóan kifőzzük a rizst.
(Az edényt félig lefedjük, és néha megkeverjük a rizst). A rizs 15-20 perc
alatt megpuhul. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. Közben megdaráljuk a
vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, a zöldpetrezselymet. Ezt a masszát
összekeverjük a reszelt sajttal, a felvert tojással, az olajjal és a tejjel.
Ízlés szerint sózzuk. Összevegyítjük a rizzsel, tűzálló tálba tesszük, és
mérsékelt lángon sütjük, amíg a teteje ropogós nem lesz.