Hozzávalók: 25 dkg rizs, 10 dkg
füstölt sonka, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl marhahúsleves (készülhet kockából is),
3 evőkanál olaj, egy kevés só, a tetejére 15-20 dkg megsütött véreshurka és 2-3
szál főtt sárgarépa.
A megforrósított olajban barnára
sütjük a fokhagymagerezdeket, helyérbe tesszük az apróra vágott sonkát, és 2-3
percig pirítjuk. Összevegyítjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel, és
kevergetve világosbarnára sütjük. A marhahúslevessel leöntve, sóval ízesítve,
lefödve, takaréklángon puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne legyen leveses. (Ha
közben a levét elfőné, pótoljuk meleg vízzel.) Véreshurka - és
sárgarépa-karikákkal díszítve tálaljuk.