Hozzávalók: 1 csirke melle és combjai, 25 dkg nyers rák
(fagyasztott is lehet), 6 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, 25 dkg spagetti, 5 dkg
tisztított, fehér mandula, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, 1 mokkáskanál
törött fehér bors, 2 húsleveskocka, 2 dl paradicsom ivólé.
A csirkemellet kicsontozzuk, és négybe vágjuk, a combokat a
forgóknál elfelezzük. A húst megsózzuk, majd a forró olajon megfuttatott
fokhagymára tesszük. Mindkét oldalát szépen megsütjük, ezután rátesszük a
rákot, és ugyancsak pirítjuk néhány percig. Beleszórjuk a fűszereket és a
húsleveskockát. Ráöntünk bő egyliternyi fehér hal alaplevet meg a paradicsom
ivólevet. (A fehér hal alaplé receptje a halételeknél megtalálható.)
A forrásban lévő ételbe tesszük az összetört spagettit és befedve,
nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a tészta az összes levet felszívja.
Addigra a csirkehús is megpuhul. Végül belekeverjük a szeletekre vágott
mandulát. Az étel akkor van készen, ha semmi folyadék sincs a tészta meg a hús
alatt, de nem száraz. Ha a levét idő előtt elfövi, akkor apránként kevés forró
vizet adunk hozzá. Vigyázzunk arra, nehogy túlságosan nedves legyen a kész
paella, ilyenkor fedő nélkül addig forraljuk az ételt, amíg a felesleges folyadék
elpárolog.