Belevalók: 1 csomó újhagyma, 3-4
gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller, 3 ek. olaj, só, bors, 3-4 húsos paprika
A hagymát karikára vágjuk, a zöld
részét félretesszük. A zúzott fokhagymát az apróra vágott zellerzölddel és a
hagymával együtt a megforrósított olajban megfuttatjuk. A paprikát kockára
vágjuk és hozzáadjuk a többiekhez. Rövid pirítás után felöntjük fél liter
vízzel, és a forrástól számított 15 percig főzzük. Ha kihűlt turmixoljuk,
sózzuk, borsozzuk, és jól lehűtjük. Tálaláskor jégkockát szórunk bele (ez el is
maradhat, ha nincs agylágyító meleg, ebben az esetben kevés fehérborral kevert
vízzel hígítsuk kissé a levest), és a hagymazölddel díszítjük.