Hozzávalók: 0,5 kg csicseriborsó
(feles sárga- vagy zöldborsó is jó, amit előző este kiválogattunk és
beáztattunk), 2 db füstölt sertésfül, 20 dkg füstölt parasztsonka, 2 db kisebb
csirkecomb, 4 db Morcillas (a mi Debreceninkhez hasonló), 1 db közepes petrezselyemgyökér,
4 db közepes sárgarépa, zeller, ízlés szerint, 20 dkg zöldbab, 25-30 dkg burgonya
, só , bors, sáfrány
A sonkát kockákra, a sertésfület
csíkokra, a csirkecombokat kétfelé, a kolbászokat karikákra vágjuk. A burgonyát
meghámozzuk, kockázzuk. A gyökeret, sárgarépát, zellert, zöldbabot tisztítás
után felaprítjuk. Egy nagyobb edényben 1,5 l vízben a zöldbab, kolbász és
burgonya kivételével, kellőképpen ízesítve mindent felteszünk főni. H a borsó
megfőtt, hozzáadjuk a többi anyagot is, majd készre főzzük.
Elkészítési idő: 2-3 óra