Hozzávalók: 4 padlizsán, 2-3 tojás,
3 evőkanál olaj, egy kevés só, törött bors.
A meghámozott és karikákra vágott
padlizsánokat besózzuk, és egy órán keresztül állni hagyjuk. Lábasba,
megmelegített olajba tesszük a lecsepegtetett és szárazra törölt
padlizsánkarikákat. Borssal ízesítjük, és lefödve, mérsékelt tűzön 35-40 percig
pároljuk. Csomós pürét nyerünk. A tojásokkal együtt turmixgépben simára
keverjük. Közepes méretű tepsit olajjal kikenünk, és beleöntve a masszát,
anélkül hogy lefödnénk, vízfürdőben, közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük. (A
késpenge hegyét szúrjuk a massza közepébe, ha száraz marad, a torta kivehető a
sütőből.)
Fogyasztható melegen és hidegen.
Melegen, néhány percnyi pihentetés után tálaljuk. Hidegen, meleg
paradicsommártással nagyon ízletes.