Hozzávalók: 6 tojás, 10 dkg
paradicsom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, Tabasco szósz, 2 gerezd fokhagyma,
fél dl olaj
Elkészítés: A tojásokat
meghámozzuk, hosszanti irányban félbevágjuk, vágott felükkel lefelé egy tálba
lerakjuk. Elkészítjük a mártást: egy lábaskában megforgatjuk az egész gerezd
fokhagymákat a felhevített olajon, a fokhagymát eltávolítjuk, majd az olajhoz
hozzáadjuk a paradicsomot, erős tűzön néhány percig forraljuk. Közben a
tejszínben elkeverjük a mustárt, a Tabasco szószt, ízlés szerint sózzuk, és a
paradicsomhoz adjuk. Mérsékelt tűzön kb. 15 percig összeforraljuk, ha túl
sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, a tojásokra öntjük és azonnal
tálaljuk.