Hozzávalók: 6 ek. vaj, 10 dkg
liszt, 4 tojás, 5 dkg kristálycukor, 4-6 ek. citromlé, 2 kk. reszelt citromhéj,
1 dl száraz fehérbor, 2,5 dl szőlőszem.
Összegyúrjuk a vajat, lisztet,
beleteszünk 2 ek. hideg vizet.
Kinyújtjuk és egy kb. 25 cm-es
kerek formát kibélelünk vele. Forró sütőben 20 percig sütjük, míg aranysárga
lesz.
Forró víz felett egy tálban
összekeverjük a tojássárgákat, cukrot, citromlevet, - héjat, bort. Állandóan
keverve besűrítjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjék habját. Ráöntjük a tésztára, és
15-20 percig sütjük, míg teteje megpirul.
Kihűlve szőlőszemekkel díszítjük.
(Málnával, eperrel is finom.)