Hozzávalók: , 10 dkg rizs, 4 dl tejszín, , 5 dl tej, 1 dl
mentalikőr, 5 dkg mazsola, 10-15 dkg cukor (ízlés szerint), , 1 narancs, 1/2
literes üveg őszibarackbefőtt, csipetnyi só.
A rizst többször megmossuk, átválogatjuk, majd 3 dl vízzel és
tejjel lábosba öntjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levét elfövi,
illetve beszívja. Ezután ráöntünk 3 dl tejszínt, belekeverjük a cukrot, és
ismét addig főzzük, amíg a rizs, kásává fő. Hagyjuk kihűlni. Közben az
őszibarackbefőttet leszűrjük, a gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk, a mazsolát
megtisztítjuk, és kevés befőttlében felforralva hagyjuk duzzadni. A narancsot
meghámozzuk, karikákra vágjuk, s a karikákat kockákra aprítjuk. A már kihűlt
tejszínes rizst összekeverjük a mentalikőrrel, a narancskockákkal, a leszűrt
mazsolával és az őszibarack darabkákkal, majd kompótostálkákba tesszük. Tetejét
a maradék, keményre vert tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint
feldíszítjük.