Hozzávalók: 2 cső pirosra
színeződött zöldpaprika, 2 cső zöldpaprika, 2 padlizsán, 4 szem paradicsom, az
öntethez: 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 1,5 dl olaj, 1 kávéskanál ecet, 1 gerezd fokhagyma, egy kevés só.
Közepesen meleg sütőben vagy
grillsütőben 10 perc alatt átsütjük a paprika és a padlizsán minden oldalát. A
paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk - ez legyen felül, - és 5-10 percig
sütjük. Meghámozzuk a padlizsánokat, és lehúzzuk a paprikák külső héját. A
padlizsánokat hosszában csíkokra, a paprikákat pedig karikákra vágjuk. Egy
tálra vagy négy tányérra elosztva szépen egymás mellé helyezzük a paprikákat és
a padlizsánszeleteket, közepére téve egy-egy paradicsomot. A különböző
hozzávalókat összekeverve elkészítjük az öntetet, és ezzel ízesítjük a salátát.
Fogyasztható melegen vagy hidegen
sült húsok mellé vagy önálló ételként. Adhatunk hozzá majonézt spanyol módon
elkészítve (lásd 05-ös levél).