Hozzávalók: 75 dkg cukkini, 2
szem paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj vagy 6
evőkanál olaj, egy csipetnyi cayenne-i bors, egy kevés só, 10 dkg ementáli
sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Serpenyőben megmelegítjük a vaj
vagy olaj kétharmad részét. Üvegesre pároljuk benne a finomra szeletelt
vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
(Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon
meg!) Összekeverjük a meghámozott, kockákra vágott cukkínivel, az ugyancsak
meghámozott, kimagozott és feldarabolt paradicsommal, a cayenne-i borssal és a
sóval. Lefödve, takaréklángon kb. 10 percig pároljuk. Keverni nem szabad, mert
a cukkini összetörhet, de időnként megrázogatjuk az edényt, nehogy az étel
odaégjen. A masszát olajjal kikent tepsibe öntjük, tetejét behintjük
zsemlemorzsával elkevert reszelt sajttal, a maradék vajjal vagy olajjal.
Előmelegített sütőben, közepes tűzön kb. 10 perc alatt ropogósra sül. Azonnal
fogyasztjuk.