Hozzávalók: 8 kemény tojás, 25
dkg (konzerv) tonhal saját levében, 25 dkg marinírozott piros
paradicsompaprika, 3 evőkanál majonéz, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál
pirospaprika, egy kevés só, törött bors, néhány fejessaláta-levél, esetleg
néhány szem olajbogyó.
A megtisztított kemény tojásokat
hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiszedjük, és tálban összedolgozzuk
a levétől lecsepegtetett tonhallal, a paradicsompaprikával, a zúzott
fokhagymával, a majonézzel és a pirospaprikával. Ízlés szerint megsózzuk, és
megborsozzuk. A masszából a tojásfehérjék üregébe kis halmokat rakunk. A
tálalótálat beszórjuk a metéltre vágott salátalevelekkel, ezek tetejére
helyezzük a töltött tojásokat. Díszíthetjük olajbogyó darabkákkal. Fogyasztható
előételként (a fele mennyiségből készítve) vagy önálló fogásként.