Hozzávalók: (4-6 személy részére):
30 dkg rizs, 10 dkg füstölt sonka, 8 dkg zsír, 1/2 fej karfiol, 3-5 szál fiatal
spárga, 1 szál póréhagyma, 7 dl húsleves vagy víz, 5 dkg vaj, egy kevés
porított sáfrány, só.
Forró vízben megfőzzük a rózsáira
szedett karfiolt, a darabokra szeletelt spárgát és a póréhagyma fehér részét.
Leszűrjük, és félretesszük. Közben lábasban megmelegítjük a zsírt, beletesszük
a kockákra vágott füstölt sonkát és a rizst, és állandóan keverve aranyszínűre
pirítjuk. A húslevessel, leöntjük a rizst, ízesítjük a sáfránnyal és megsózzuk.
Amikor felforr, óvatosan összekeverjük a zöldségfélékkel, és takaréklángon
pároljuk, amíg a leve el nem fő, és a rizs meg nem puhul. Nem szabad keverni,
de a lábast néha rázogassuk meg, nehogy odaégjen! Tetejére vajdarabokat téve 5
percre az előmelegített sütőbe tesszük, így a teteje ropogós lesz.