Ha van otthon fagyasztott
hasábburgonyánk, percek alatt spanyol krumplis omlettet adhatunk. 10 deka húsos
füstölt szalonnát kiolvasztunk, és egy fej összevagdalt vöröshagymát világosra
sütünk rajta. Késhegynyi pirospaprikával megszórjuk, és kb. 20 deka még fagyott
hasábburgonyát beleforgatunk kissé meg is sózzuk. Fakanállal összetörve
megsütjük. Közben 4 tojást simára keverünk. A megpuhult, megsült burgonyát a
tűzről lehúzzuk, és a tojással összekeverjük. Egy serpenyőben két evőkanál
olajat forrósítunk, és a krumplis tojást beleöntve az alsó felét megpirítjuk.
Utána megfordítjuk (esetleg négy cikkbe vágva fordítjuk meg) és a másik felét
is megsütjük. (Ha kell, még egy kevés olajat is öntünk alá.) Savanyúsággal
tálaljuk.