Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma,
1 csípős zöldpaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy csokor
petrezselyemzöld, 4 evőkanál olívaolaj, só (ízlés szerint), 1/2 citrom leve.
Két evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott és lecsurgatott rizst,
majd ráöntünk 1 liternyi vizet. Megöntözzük a citrom kicsavart és átszűrt
levével, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Eközben a megtisztított
vöröshagymát, a fokhagymát és a megmosott zöldpaprikát valamint a
petrezselyemzöldet ledaráljuk, és a maradék olajon átpirítjuk. Ezután
belekeverjük a reszelt sajtot, és az előmelegített forró sütőben addig sütjük,
amíg a tetején ropogós kéreg lesz.