(ha rizzsel készül) Linguine
(ha tésztával) a "Tenger
gyümölcseivel"
4 személyre,
Elkészítés 10 perc,
Főzés 20 perc,
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj;
1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva; 220 g zsenge cukkíni, megtisztítva és
kis kockákra vágva; 1 kávéskanál olajos chilipaprika, felaprítva; 800 g
darabolt konzervparadicsom. 2 kávéskanál
barna cukor; 2 kávéskanál vörösborecet; 1 narancs finomra reszelt héja; 1
mokkáskanál só; 400 g rizsa vagy 220 g Linguine (esetleg spagettini, vagy vékony
spagetti); 400 g mélyhűtött tengeri hal és rák keveréke, kiolvasztva, és
lecsepegtetve;
Egy vastag falú lábasban
felhevített olívaolajon pirítsuk 5 percig a felaprított hagymát és a kockára
vágott cukkínit.
Adjuk hozzá a chilipaprikát, a
paradicsomot, a cukrot, az ecetet és a reszelt narancshéjat, majd sózzuk meg.
Miután felforrt, mérsékeljük a lángot és főzzük még kb. 10 percig, amíg sűrű
mártást nem kapunk. Közben a tésztát (rizst) tegyük oda főni. Amint a mártás
sűrűsödik, keverjük bele a "tenger gyümölcseit" a vénuszkagylót is
beleértve, és hagyjuk 3 percig átmelegedni. A leszűrt tésztát (rizst) tegyük
tálalótálba, öntsük rá a mártást, majd friss zöldsalátával tálaljuk.