Hozzávalók: 25 dkg sült
csirkehús, 10 dkg rizs, 4 narancs, 4 evőkanál olaj, 3 kávéskanál citromlé, 2
kávéskanál mustár, 1 kávéskanál porított sáfrány, 1 evőkanál finomra vágott
zöldpetrezselyem, só, törött bors, ízlés szerint.
Sós sáfránnyal ízesített fövő
vízbe tesszük a rizst, és 15 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöntjük,
és lecsepegtetjük. Közben salátástálban összedolgozzuk az olajat a citromlével,
a mustárral és a borssal. Apróra vágjuk a kicsontozott csirkehúst. Meghámozzuk
a narancsokat, gerezdekre bontjuk, kimagozzuk. Minden egyes gerezdet
kettévágunk. Az elkészített salátalébe beleforgatjuk a húst, a
narancsszeleteket és a még langyos rizst. Hidegen, zöldpetrezselyemmel
meghintve tálaljuk. (Gazdagíthatjuk egy kicsi, de jó érett citrom nagyon apróra
vágott gerezdjeivel.)