Összeállítás: 15 perc, főzés: 15 perc
Hozzávalók 4-6 személyre: 6
tojás, 4 szelet húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb szeletekre vágott cukkíni, 1
kisebb, apróra vágott zöldpaprika, 2 nagy, érett paradicsom, 1 nagy fej apróra
vágott hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1/4 teáskanál őrölt bors
Elkészítése: Nagy lábosban
felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a kockára vágott szalonnát, és
közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna színűre, a szalonna
pedig ropogósra sül.
Hozzáadjuk a cukkínit és a
zöldpaprikát, 3 percig pároljuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot, és
lassú tűzön 4-5 percig pároljuk.
A tojást a borssal felverjük,
majd a cukkínis keverékbe öntjük, és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
Közben időnként megkeverjük. Azonnal tálaljuk, és forró vajas pirítóst kínálunk
mellé.
Jó tudni: Ha szeretjük, finomra
vágott, friss, piros chilipaprikát (cseresznyepaprikát) is tehetünk bele.