Hozzávalók: 40 dkg tengeri hal saját levében (konzerv), 5-6 szem
burgonya, 3 szál sárgarépa, 3 szál póréhagyma, 40 dkg paradicsom, 3 fej
vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 1,2 l víz, 1 zellerág levelekkel, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés pirospaprika, só,
törött bors.
A megmosott és megtisztított burgonyát, a sárgarépát, a póréhagyma
fehér részét, a paradicsomot karikákra vágjuk, a vöröshagymát vékonyra
szeleteljük.
A megmelegített vajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a
póréhagymát és a vöröshagymát. Kiegészítve a burgonyával, sárgarépával,
paradicsommal és a zellerággal, leöntjük a meleg vízzel. Megsózzuk, és
bőségesen megborsozzuk. Lefödjük, és puhára főzzük a különféle zöldségeket.
Közben lecsepegtetjük a halszeleteket. (Ha szükséges, távolítsuk el a hal
gerincét és bőrét!)
A haldarabokat összefőzzük a levessel, majd turmixgépben
összetörjük. Tálalás előtt behintjük pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel.