Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj,
2-3 narancs, 10 dkg vaj, 2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés
só, törött bors.
A finomra vágott
zöldpetrezselymet összekeverjük egy kevés reszelt narancshéjjal, és fél narancs
levével. A vajat fakanállal simára keverjük, majd 5 dkg vajjal összedolgozzuk a
zöldpetrezselymes pépet. Megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát
bekenjük vajjal és a vajas péppel. Előmelegített sütőben vagy grillsütőben
közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. Megfordítjuk a húsokat, és sütjük
újabb 4-6 percig. Kiszedjük a szeleteket, és tálalótálra rakjuk. A visszamaradt
vajban néhány pillanatra beletesszük a héjával együtt karikákra szeletelt,
kimagozott narancsokat, hogy átmelegedjenek, de ne száradjanak ki. A húst a
narancskarikákkal díszítve, melegen tálaljuk.