Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg főtt füstölt sonka, 25
dkg rizs, 1 szál póréhagyma, 1 kis fej karfiol, 2 húsleveskocka, 1 liter víz, 6
gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, só (ízlés szerint), 1
mokkáskanál törött fekete bors.
Egy nagyobb serpenyőben a forró olajon megpirítjuk a zúzott
fokhagymát és a nagyon vékony csíkokra vágott sonkát, majd ráöntjük a megmosott
és lecsöpögtetett rizst. Folytonos kevergetés közben szép sárgára pirítjuk,
ezután rátesszük a megtisztított és apró rózsáira szétszedett karfiolt, meg a
vékonyra karikázott póréhagymát. Meghintjük a fűszerekkel, ráöntjük a vizet,
beletesszük a húsleveskockát és gyenge tűzön addig főzzük (keverés nélkül),
amíg a rizs az összes folyadékot felszívja.