Andalúziai tojás csészében



Hozzávalók: 4 tojás, 2 zöldpaprika, 2 paradicsompaprika. 40 dkg paradicsom, olaj, vaj, só, bors
Elkészítés: Kevés felhevített olajon megforgatjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot. A magokat előzőleg távolítsuk el: ha félbevágjuk, és kissé megnyomjuk, kipottyannak. Közben megmossuk, kicsumázzuk a paprikákat, azokat is kockára vágjuk és egy másik lábaskában, kevés olajon szintén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olvasztott vajjal kikenünk négy tűzálló csészét vagy tálkát. A tojásokat felültjük oly módon, hogy különválasztjuk a fehérjét a sárgájától. Minden csésze aljára jó adag paradicsom és paprika kerül, rá a tojás fehérje. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, méréskelt tűzön addig sütjük, míg a fehérje megsül, ezután kivesszük, a közepébe csúsztatjuk a tojássárgáját, amelynek szinte nyersnek kell maradnia, tehát mindössze 2-3 percre tesszük vissza a sütőbe. Tetejét megszórjuk finomra vágott snidlinggel és azonnal tálaljuk.