Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 cső
pirosra színeződött zöldpaprika, 3-4 szem paradicsom, 1 fej saláta, 6 evőkanál
olaj, 2 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomra vágott
zöldpetrezselyem, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma, egy kevés só, törött
bors.
Sós, fövő vízbe téve a rizst, 15
perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, újra leszűrjük,
és lecsepegtetjük. Hagyjuk kihűlni. A magházától megtisztított paprikát és a
paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A rizst lapos, nagyméretű tálalótálra
tesszük, összeforgatjuk a megmosott, leszárított, csíkokra vágott
salátalevelekkel és az olajjal, ecettel, zúzott fokhagymával, törött borssal
ízesített öntettel. Körberakjuk a zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel.
Behintjük zöldpetrezselyemmel és metélőhagymával. Hűtőszekrénybe tesszük 15-20
percre, majd tálaljuk.